2015. feb 24.

Emailcím megerősítése

írta: szaGértő
Emailcím megerősítése

Ma regisztráltam egy oldalon, és ismét szembejött a weboldalak számomra legérthetetlenebb megoldása: az emailcím megerősítése. Ez azt jelenti, hogy a regisztrációs adatok megadása során a jelszóhoz hasonlóan az emailcímet is kétszer kell beírni.

WTF???

A jelszó esetében érthető a dolog, hiszen biztonsági okokból - hogy más ne lássa, mit írunk be - csak csillagok vagy krumplik látszanak a jelszó helyett, ezért szükséges kétszer beírni, hogy ha az egyiket elrontottuk volna, a két jelszó összehasonlításakor kiderüljön.

De az email? Azt látom, amikor beírom, tehát ez nem lehet az oka. Vajon miért alakulhatott ki? Vannak olyan emberek, akik összekeverik a weboldal címét az emailcímmel, de ők másodszorra sem lesznek okosabbak, így gondosan, kétszer ugyanazt a szart fogják beírni. Az emailcím valódi megerősítésére pedig valami olyan információ használatos, amit az emailcímre küldünk ki, és hibás email vagy más címének megadása esetén nem jutunk hozzá. Ilyen például az emailben elküldött link, amelyre kattintva bizonyítjuk, hogy valóban megkaptuk a mailt.

Akkor vajon mi lehet az oka? Ahol ezt kérik, én a másodikat másolni szoktam, franc fogja kétszer beírni, de találkoztam más olyan oldallal, ahol a kopipésztet le is tiltották. Szopatás? Nem hiszem, vevőket, ügyfeleket akarnak szerezni.

Hosszas agyalás után arra jutottam, hogy szimplán butaság az oka. Hallottak valamit harangozni a jelszó megerősítéséről meg az emailcím megerősítéséről, és valahogy összekeveredett a dolog a fejekben. Mert hiszen ha a kétszeri beírástól olyan hűdenagyon kurvaerős lesz az emailcím, miért nem kell beírni tízszer? Vagy százszor? Esetleg egymilliószor? Az már olyan erős, mint a chilipaprika. :D

Hahó emberek! Hahó fejlesztők! Gondolkodni tessék, ingyen van! Az ész is ingyen van.

Ha van.

Szólj hozzá

gondolkodás email