2016. aug 28.

Amit szabad Jupiternek...

írta: szaGértő
Amit szabad Jupiternek...

Gyömrőn ma időközi polgármester választás van.

gyomro_cimer.jpg

Az eddigi polgármester, Gyenes Levente lemondott, ugyanis jogerősen elítélték, mert a Szegedi Ítélőtábla április 20-án bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt. Vagyis ha nem mond le, kimondják a méltatlanságát, és azért kell távoznia a posztról.

Megy is az anyázás, az egyik ellenfele munkáspárti, a másikat a Fidesz támogatja, ami sok embernél nyilvánvalóan kizáró ok, hogy rá szavazzanak.

Jó eséllyel meg is fogják választani.

Ezzel kapcsolatban  ügyben illetékes Pest Megyei Kormányhivatal azt nyilatkozta, hogy 

Gyenes Levente hiába indul a polgármesteri címért, a méltatlanság intézménye továbbra is fennáll, tehát abban az esetben, ha ő nyeri a választásokat, tisztségétől meg kell, hogy fosszák.

Ha jobban meggondoljuk, van két csapat, akikről tudjuk, hogy loptak . És az a csapat, aki jóval többet lopott, támadja azt, aki kevesebbet lopott. Persze törvényesen. Mert az egyik törvényesen lop (vagyis a közpénzt megfosztja a közpénz jellegétől), a másik viszont törvényellenesen lopott, azaz csökkentette az ellopható közpénz mennyiségét.

Valahogy most a mondás jutott eszembe az erősebb kutyáról....

Szólj hozzá