2016. okt 02.

Szavazók

írta: szaGértő
Szavazók

Jött szembe egy sötét tekintetű, hülyegyereksapkás izomagyú, kifelé a szavazókörből. Látszott, hogy tiszta ideg, hangosan mondogatta, hogy "dögöljenek meg az arabok".

Aztán még kettő.

szavazourna.jpg

A három észbajnok IQ-ja összesen nem érte el a negyvenet.

Látszik, beérett a kampány. Ha kockás terítő lett volna a fejemen, mondjuk csak viccből, azonnal nekem jött volna.

De ha jobban megnézzük, az intelligencia számítási módjából következik, hogy a népesség kis része átlagos csak, majdnem a fele átlag alatti, és ugyanannyi átlag feletti IQ-val rendelkezik. Nos ezek a vonal alattiak szép példái voltak.

Többször leírtam már, hogy szerencsés lenne a szavazatokat egy kötelezően megírandó IQ teszt eredményével súlyozni. Így akik kampányolnak, kénytelenek lennének értelmes érveket hozni, mert az értelmesebbik ötven százalékot csak így lehetne meggyőzni.

A háromszavas, unalomig ismételgetett kampányok ugyanis nagyjából az alsó, maximum 70%-ra hatnak. Ha az ő szavazatuk lefelé lenne súlyozva, a kampányok kitalálói kénytelenek lennének logikus érveket felhozni, és nem működnének a hülyékre kitalált, óvodás szintű, milliószor ismételt bullshitek.

Logikusan érvelő, tényekkel alátámasztott érvekre lenne szükség, amelyekről  látszik azonnal, hogy nem baromság. Igaz, kicsit dolgozni is kéne vele, alátámasztani tényekkel és adatokkal. Ebből az is azonnal következne, hogy a közérdekű adatok eldugása, száz évre titkosítása nem lenne működőképes.

Viszont az ország érdekét teljes mértékben az szolgálná, ha azok szavazata esne nagyobb súllyal latba, akik értik, miről van szó.

A másik fontos szempontnak annak kellene lennie, hogy azok szavazzanak, akiknek (vagy a családjának) számít, hogy mit szavaz, mert aki életében nem járt még erre, nem dolgozott itt, nem fizetett adót, annak nem lehet teljes képe a helyzetről, és nem függ a szavazás eredményétől. Nem véletlenül nem szavazhatok az amerikai elnökválasztáson.

Észt vagy svéd módra mindenki adóbevallásának nyilvánosnak kéne lenni amellett, hogy minden érv csakis nyilvánosan elérhető (és igaz) adatokon kell, hogy alapuljon.

És akkor nem lenne értelme a vetítésnek, azok döntenék el a fontos dolgokat, akik értik is, miről van szó, és akik majd a saját bőrükön érzik a választásukat.

Csak az a baj, hogy az igazság és becsületesség szavakat már ellőtték a hazugságra meg a csalásra.

Jöhetne már egy teljesen új csapat, hozzáértőkkel, szakemberekkel, tiszta múlttal és lelkiismerettel.

És akkor azok is hazajönnének, akik nem bírták elviselni a dolgok mostani menetét, és volt elég bátorságuk idegennek lenni egy idegen országban.

Mert jelenleg az is sokkal jobb, mint itt nézni, ahogy megismétlődik az 1930-as és 40-es évek Németországa.

 

Szólj hozzá

szavazás hazugság IQ