2017. ápr 25.

Zsaroló posta

írta: szaGértő
Zsaroló posta

Van probléma, hegyekben.

sikoly.jpg

Nemrég a feladott nem elsőbbségi leveleimet 13 nap alatt vitte ki a posta.

Ma fel akartam adni egy nagyobb méretű, buborékos borítékban papírokat és DVD-ket, egy rendőrkapitányságnak.

Lazán közölték velem, hogy nem veszik fel, mert nem fér el a postaládában.

Kérdeztem, hogy ugye nem gondolják teljesen komolyan, hogy a tértivevényes (de hülye egy szó...) levelemet a rendőrkapitányság nem létező postaládájába fogják bedobálni? Beballag a kézbesítő, és átveszik tőle.

De őket nem érdekli.

Úgy van kitalálva a szabályzat, meg az egész rendszer, hogy ha valaki azt akarja, hogy időben odaérjen a cucca, akkor plusz költséget kell fizetni. Elsőbbségi 30-310 forint között, ajánlott (ha nem akarom, hogy nyomtalanuil eltűnjön) 290 forint, ha nagyobb a cucc akkor levél helyett csomag, plusz 800 forint körül.

És máris csináltak hirtelen egy 300 és 1000 forint közötti plusz bevételt. Levelenként.

Persze a dolgozókat nem tudják akarják megfizetni, azért vannak a logisztikai központjukban meg a kézbesítők között funkcionális analfabéták is:

Akadnak köztük olyanok, akik írni-olvasni sem tudnak, vagy nem ismerik a római számokat, holott a településnevek és az irányítószámok kiolvasása azért elengedhetetlen (lenne) ebben a szakmában.
http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/fordulat_a_magyar_postanal_ebbol_nagy_feszultseg_lehet.633317.html

Pedig ha a gyakorlatilag kizsarolt többletbevételt a dolgozók béremelésére fordítanák, biztosan mennének oda írástudók is.

Csak akkor a nagyfőnökök szuperautója és a milliós gázsija lenne veszélyben.

Így inkább a leveleink és a csomagkaink vannak veszélyben, fennáll az esélye, hogy valamelyik a kukában vagy Tadzsikisztánban landol, pusztán azért, mert az az alkalmazott, aki ennyi pénzért hajlandó gürizni, az maximum a bélyegen levő képet tudja nézegetni, másra szellemileg nem alkalmas.

(kép forrása: http://www.origo.hu/itthon/20150126-felmilliot-er-a-sikoly-alarcos-rablo.html)

Szólj hozzá