2017. sze 02.

Plázabüfék népe

írta: szaGértő
Plázabüfék népe

Ma úgy adódott, hogy egy plázában dél körül éhes lettem. Meg még sok más ember is.

Így alkalmam nyílt megfigyelni a jellemző viselkedést.

Induljunk onnan, hogy egy kisebb sor végigállása és egy nem túl nagy összeg kifizetése után, egy tálcával a kezemben elkezdtem helyet keresni.

Nem volt hely, így kénytelen voltam körbejárni a helyet. Félkörben sok büfé, kínai, meki, miegymás, középen asztalok és székek.

Az emberek megoszlása volt az, ami megdöbbentett. Kb. az egyharmada evett, ami nem túl meglepő. A másik egyharmada ült egy-egy üres, általában négyszemélyes asztalnál, foglalta, aki vele volt, az meg egerészett a sorban. Persze mire sorra került, simán megkajálhattam volna, ha ezek az emberek nem foglalják a helyeket.

A maradék egyharmad pedig a kaja romjai mellett terpeszkedve nyomkodta a telefonját, és esze ágában se volt eltakarodni, hogy más is elférjen.

Már megint az odafigyelés, vagyis a hiánya. Mindenki szarik bele, hogy mással mi van, azt csinál amit akar, közben nem veszi észre, hogy teljesen alkalmatlan a közösségi létre, ahol rajta kívül ezer más ember van, de fel sem fogja, hogy esetleg más is leülne enni. Ezek azok az emberek, akik egy balesetnél lazán kikerülik a roncsokat, és elhúznak a retekbe, örüljünk, ha közben indexel. Ezek azok, akik egy földön fekvő emberről tíz méterről kijelentik, hogy biztosan részeg, és átmennek az út túloldalára. És ezek, akik egy elveszített pénztárcát megtalálva kimarkolják belőle a pénzt, és örülhet a tulajdonos, ha az igazolványokat meg a pénztárcát nem egy kuka mélyére süllyesztik el. És ők szoktak 2-4 parkolóhelyet elfoglalni, és azt hiszik, hogy bónuszpont jár érte, ha mind a négy rokkatparkoló.

Nem tudják, mi az a közösség. Hogy az emberek egymást segítve összességében előrébb jutnak, mint egyedül. Vagy lehet, hogy tudják, de azt képzelik, hogy ez a segítség csakis nekik jár a többiektől.

Egyre többen vannak. Akkor viszont vérig vannak sértődve, ha nekik nem jut hely a büféknél vagy a parkolóban, legalább kettő.

Nem tudom, mit lehetne csinálni, jobb ötletem nem volt, ezért inkább megírtam, hátha van köztük írástudó is.

Szólj hozzá

bunkóság Pláza Büfé Asztalfoglalás