2013. okt 13.

Fociról, ezredikként

írta: szaGértő
Fociról, ezredikként

A focicsapatok Magyarországon (is) gazdasági vállalkozások, akiknek a bevételből kell(ene) élnie. Mi lenne, ha Magyarországon is, mint ahogy a világ gyakorlatilag összes országában, talán Észak-Koreát kivéve úgy működne a dolog, hogy a meccs (azaz az adott gazdasági vállalkozás produktuma, terméke) által hozott bevételeiből (reklámok, jegyek árbevétele, TV jogdíjak) levonnák az összes, az eredmény(?) elérésére fordított összeget, vagy azoknak a valamilyen megosztási mód által arányosított részét (jegynyomtatás, reklámok költsége, villanyszámla, benzin, MINDEN), és a maradékot, mint nyereséget szétdobnák a nyereség előállításában résztvevők között?

Vagy ha a focista munkavállaló, akkor - ahogy minden rendes vállalkozásnál - azt, aki nem termeli meg a saját bérét és járulékait, kirúgnák, és kénytelen lenne olyan tevékenységet végezni, ahol megtermeli a bérét? Mondjuk, utcaseprés, hólapátolás, oda nem nagyon kell szellemi teljesítmény, de fizikai se olyan nagyon, legalábbis a nyilatkozatokban előadott mértékű biztosan nem.

Az első időkben szar lenne persze, mert egy rendes Bayern meccs nézőszáma nagyobb, mint a magyar NB1 éves nézőszáma összesen (vagy ha mégsem, akkor a magyar meccsek nézőszámának kb. 10-12 fős pozitívuma miatt lehet ekézni engem), így nem annyira lenne bevétel, viszont a lelkes fiatalok, akik az élmény miatt eleinte ingyen is vállalnák, és tuti nagyobb lenne az érdeklődés mint most, mert nagyapapa-nagymama is kimenne a meccsre. :)

Vagy van olyan opció, mint az F1-ben, a fizetős hely.

Szólj hozzá