2015. feb 27.

Ma gyilkosság történt

írta: szaGértő
Ma gyilkosság történt

Valaki ölt.

Megölte az egyik kutyámat, a másikat csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

resize_of_butyok.jpg

Ő az, aki egy embernek látszó tárgy miatt gyilkosság áldozata lett.

Sejtem, ki volt. És tudom, ki az, aki örült neki. Ő pont annyira hibás, mint aki megtette. Bizonyítani nagy feladat lesz, költséges feladat lesz, de nem tehetem meg, hogy aki megölte, büntetlenül maradjon.

Egy kutya sokkal őszíntébb, mint egy ember. Ha a kutya nem bírja a pofádat, megugat vagy megharap. Ha szeret, érdek nélkül szeret. Nem úgy, mint azok, akik ellenséggé váltak, amikor visszakértem a pénzem, és amikor emiatt (szerencsére csak verbális) támadások értek, beszüntettem a kapcsolatot.

Azóta megy a kibaszócska részükről, amelybe bevontak olyan embert is, aki nem volt érdekelt a dologban, de a szellemi színvonaluk hasonlósága okán összehaverkodtak, és a közös ellenség (aki egész nap a gép előtt ül, nem csinál semmit) összehozta a "koalíciót".

Ahogy máshol is látjuk, az egyszerű embereknek a legkézzelfoghatóbb közös nevező a közös ellenség. Ha az egyszerű embereknek közös ellenséget adunk, hatalmas nagy egyetértésben nekimennek. A nagy nekimenés közben persze időnként túllőnek a célon, bűncselekményeket követnek el. Csak amikor mondjuk egy hamis tanúzás elmegy például egy okirathamisításon keresztül egy gyilkosságba (igen, egy kutya szándékos megölése a szememben pont olyan gyilkosság, mint egy ember megölése, sőt...) torkollik, akkor nyilvánvaló, hogy túllőttek a célon, és a közös ellenség vissza fog lőni. Persze nem a szó igazi értelmében, mert ugyanannyit lehet kapni érte, mint egy rendes emberért, de talán így még jobban is fáj, amikor az évek során napról napra elkövetett, és szerencsére kellő mértékben dokumentált törvénysértések alapján hivatalos eljárások indulnak, és az eddig nagy egyetértésben a közös ellenség kárára hadba vonulók legnagyobb ellensége hirtelen az eddigi társa lesz, mert valahogy rá kell kenni a disznóságokat, meg kell úszni a másik kárára. De hát ha valaki tisztességtelen emberrel szövetkezik, az esélyes ilyesmire.

Köszönjünk el attól, aki többször megvédett, a biztonságát és az életét sem féltve. Köszönjünk el tőle úgy, hogy egy sunyi gyilkos által okozott majdnem fél órás rettenetes szenvedés másfél másodpercét látva érezzük át azt a szörnyű fájdalmat, amit átélt, és együtt kívánjunk hasonló szenvedést annak is, aki elkövette, és annak is, aki nyilvánosan csupán örült neki, de egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a tervezésben nem vett részt.

 

Nyugodj békében kis Bütyök, hamarosan megy utánad a gyilkosod, és megbeszélhetitek a dolgot.

 

Szólj hozzá