2015. ápr 24.

Sötétség hercege

írta: szaGértő
Sötétség hercege

"A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
Bár az elsőben nem vagyok biztos."
Albert Einstein
 

demon_kelta.jpg

A világot elfoglalta a sötétség hercege.

Nem egyedül, rengetegen vannak. Hercegek, hercegnők, mind-mind elfoglalja az intelligens világnak egy pici részét. Rengetegen jönnek, és képtelenség ellenük védekezni.

Féligazságok, csúsztatások, hazugságok.

Egyre több eszközük van: internet, facebook. Osztják az észt, osztják a posztokat. Nem számít, ha nem igaz, ha kamu, nem ellenőrzi, mert nem is akarja ellenőrizni, ha szenzáció, hadd menjen.

Ne szólj neki, hogy tán nem kéne megosztani beteg gyerekekről készült fotókat fals információkkal, mert megkapod, hogy szívtelen vagy. A tények csak bezavarnak, még soha senki nem kapott megosztásért és lájkokért forintokat sem Zuckerbergtől, sem Bill Gates-től, de ezzel ne is törődjünk.

Ne írd le a véleményedet arról, amit csinál, mert vérig sértődik, maga köré gyűjti a herceg-társait, és lerágja a csontjaidat.

Legfőbb fegyvere a hazugság és az igazság gondosan kiválasztott részei. Jól forgatja a fegyverét, mindig azt az oldalát mutatja, amely igaznak tűnik. Jól meg kell nézni, hogy látsszon, álcázva van. Jobb esetben lakkozva, rosszabb esetben szarral van bekenve.

Ez a fegyver alkalmas arra, hogy bemutassa vele, bármit is csinál, azt jobban csinálja, mint bárki más. Speciális feltételekkel ugyan, de jobban csinálja. A trükk az, hogy ezeket a speciális feltételeket mutatja be általános körülménynek.

Jobban tudja, milyen megégett gyereket szabad bemutatni, mint aki informatikai biztonsággal foglalkozik.

Jobban tud fotózni, mint egy ittas fotós fényképezőgép nélkül.

Jobb apa, mert több gyereket gyártott le.

Ha Einstein élne, a kezdő idézetbe is belekötne. Találna még egy végtelen dolgot: a saját hülyeségét.

Szólj hozzá