2015. jún 29.

Szivárvány

írta: szaGértő
Szivárvány

Az emberek különbözőek. Hülyén is nézne ki pár milliárd tök egyforma ember, szagolgathatnánk egymás seggét, hogy tudjuk, ki kicsoda, mint a kutyák.

Nemrég az amerikai bírósági döntést követően rengeteg ember szivárványszínű hátterűre módosította a facebook profilképét. Neki is ugrottak a sötétek mindnek, sokan piros-fehér-zöld hátteret állítottak be, ezzel mintegy jelezve, hogy ők a magyarok, más nem.

Ezzel máris bizonyították a gyűlöletüket, a tolerancia teljes hiányát.

De ezzel nem elégedtek meg, tombol a verbális agresszió, a buzizás, köcsögözés. Mintha attól, hogy valaki elfogadná a négereket, négerré válna.

Szellembeli képességeik nagymértékű hiányát agresszivitással pótolják, és azt sugallják, hogy aki elfogadja azokat, akik mások, mint a többség, megmásulnak izibe.

Meg akarják határozni, mit gondoljanak mások, erővel keresztül akarják verni a véleményüket, talán kötelezővé is tennék, ha lehetne.

Fröcsög a gyűlölet, ölni akarnak, de legalább legázolni azt, aki nem bólogat.

Nem értem, miért kell meghatározni, mit gondolhatok. Meg akarja határozni az egyház, vasárnaponként mossák az agyat szorgalmasan, megmondják az embereknek, mit gondoljanak. Meg akarják határozni olyanok is, akiket más emberek megválasztottak. De nem abból a célból, hogy uralkodjanak, hanem azért, hogy a jólétünkért dolgozzanak. Tévedésben vannak sokan. Lehet véleményük, de nem szeretném, ha az enyémmel is gazdálkodnának.

Nagyon gyorsan haladunk arrafelé, hogy aki agresszívebb, meghatározza a normális többség gondolatait. Orwell óta (vagy még régebben) tudjuk, hogy ez nem szerencsés, az emberiség sokszínűsége garantálja a túlélést. 

És ezt a túlélést veszélyeztetik azok, akik a gondolatainkat is ellenőrizni akarják.

Szólj hozzá