2015. aug 30.

Chomsky-receptkönyv

írta: szaGértő
Chomsky-receptkönyv

Mostanában sokan osztották meg a Chomsky-tízparancsolatot. Attól most tekintsünk el, hogy nem is ő írta, erről a Konteóblogon is lehet olvasni.

Az alábbiakban a tíz pontot veszem kissé szemügyre. Bár az egyes pontokhoz kapcsolódó megoldások kissé összefolynak, de ez csak a tízparancsolat konzisztenciáját erősíti.

1. Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

Rezsicsökkentés, bankok, multik. Saját láb, forintosítás, internetadó.

Azt már sokan nem veszik észre, hogy a csúnya gonosz bankok áremelése miatt többet fizetünk összességében, mint amennyit a rezsicsökkentés hozott. A különadók miatt azonos áron kevesebb termék van azonos csomagolásban. A forintosított hitel törlesztője ugyanannyi, mint a svájci frankosé. De kiválóan lehet csámcsogni, perelni, dühöngeni rajta.

De amíg ezen aggódunk vagy ennek örülünk (beállítottságtól függően), addig különböző brókercégeken keresztül sokkal több veszett el (vagy került "jó" kezekbe), mint több évtizedes nyereség a rezsicsökkentésen.

Amúgy meg a gázszolgáltató és a vízszolgáltatók gyakorlatilag állami tulajdonba kerültek, a többi is csak idő kérdése, és ekkor az állami monopólium azt csinál majd az árakkal, amit akar.

 

2. A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

A menekültek tömege elárasztja az országot. Igaz, ha nem cseszegetnénk őket, 24 órán belül továbbmennének, de akkor nem lenne probléma, amin naphosszat lehet csámcsogni, szelektív fotókat mutogatni és álhíreket gyártani.

Lehet félni tőlük, majd a kormány megoldja. Mint ahogy megoldotta a svájci frank problémát is meg a munkanélküliséget. (Magyarországon nincs analfabéta. Összeírva. - Hofi)

 

3. A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

Orbán kontra Gyurcsány, illetve zsidók és cigányok.

Akik szétlopták az országot, titokban átvették a hatalmat. Túlnépesednek, elveszik a munkánkat megerőszakolják a gyerekeinket. Tetejébe a menekültek is megérkeztek. (ne nevezzük őket migránsoknak, azok a magyarok, akik Londonban dolgoznak)

Nem baj, megoldjuk, de ehhez az emberek áldozatvállalása is szükséges. A kerítéshez földeket és munkaerőt kell adni, engedni kell a szorosabb kontrollt az emberek védelme érdekében.

Az online pénztárgép csökkenti ai ÁFA csalásokat (igaz, hogy a 10%-os ÁFA jobban csökkentené, de mindegy).

 

4. A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”) évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

A fentiek miatt be kell vezetni egy erősebb kontrollt. Digitálisan tárolják az igazolványképeket, szoftverekkel összevetik a kamerafelvételekkel. Növelik a lehallgatások számát, technikai és jogi intézkedésekkel. Különböző indokokkal (pl. menekültek bújtatása) bemehetnek a házunkba, és átkutathatják.

Lehallgathatnak. Ellenőrizhetnek.Meg kell élni 47 ezer forintból. De majd az unokáinknak jaj de jó lesz. (Ja, Angliában...)

 

5. Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

A választási kampány jelszavai már eleve úgy voltak kitalálva, hogy egy 12 éves gyerek is vissza tudja mondani őket. Tehát ebből következően egy átlagos értelmi képességű ember is megérti, és olyan sokszor sulykolták, hogy álmából felébresztve is tudja, hogy Magyarország jobban teljesít.

 

6. Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

Mert nem kell indokolni. A legkönnyebben felszítható érzelem pedig a gyűlölet. És amíg az emberek gyűlölik egymást, addig sem a kormánnyal foglalkoznak. Csupán adni kell valamit vagy valakit, akit lehet gyűlölni. Multik, bankok, menekültek, cigányok, zsidók. Az sem baj, ha megverik, felgyújtják, összetörik. 

 

7. Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

Csökkentik a felsőoktatási és gimnáziumi helyek számát. A propaganda már úgy van tervezve, hogy egy 12 éves is megértse, és azt értse, amit kell. Nincs szükség okos emberekre, bonyolultabb őket kezelni. A fő csapásirány úgyis a kevésbé iskolázott ember, mert abból van lényegesen több, és könnyebb irányítani. Fizetőssé teszik a komolyabb oktatást és támogatják a szakmunkásképzést. Nemsokára szerintem a "melós többet ér, mint az értelmiségi" mantra is színre kerül.

 

8. A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

M1, M2, M3, M4, Duna, Duna2, Duna World. MTI, mint kötelező hírforrás. Nemzeti konzultáció. Kiegyezés az RTL Klubbal az adóról.

Nem vagyok biztos abban sem, hogy a látszólag független médiák nagyobbik része valóban független, de mindig meg fog maradni néhány jelentéktelen, kis létszámú hírcsatorna, biztonsági szelepként.

Az internetadó bevezetésének a terve is kettős célú volt: Ha összejön, jelentősen csökken a kevésbé ellenőrizhető blogok olvasottsága, ha nem jön össze, jó lesz az 1. pont szerinti csámcsognivaló megteremtéséhez.

 

9. A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni. 

Aki magyar, az velünk van. Aki meg nem velünk van, idegenszívű áruló. Tisztán látszik a módszer, és sajnos igen hatékony. Aki meg nem velünk van, az ellenünk.6. pont szerinti emóciók.

 

10. Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.

Hírszerzés, lehallgatás, különböző adatbázisok technikai összekapcsolása. Eddig is megvolt, csak nem tudtunk róla. A TAJ számot például a személyi számból generálják, és a születési dátum visszaszámolható belőle, ami ugye a személyi szám eleje. A NAV-nál megvan az adószámhoz kapcsolva a TAJ és a személyi szám is, a bankszámlaszámmal együtt. Innentől kezdve az MNB tulajdonban levő GIRO felhasználásával minden elektronikus pénzmozgás valós időben követhető, helyszínnel. Az orvosi receptek a felírás pillanatában bekerülnek az OEP rendszerébe, mint ahogy a kiváltáskor az időpont és a helyszín is.

Még szerencse, hogy a Google és az Apple nem a magyar állam tulajdona, bár szerintem tök mindegy.

Azt hiszem, csomagolok.

Szólj hozzá