2015. nov 08.

Egyszerű ember háborúja

írta: szaGértő
Egyszerű ember háborúja

Volt egyszer egy egyszerű ember, mellette egy egyszerű asszony. Volt néhány egyszerű barátjuk is.

iq.jpg

Történt egyszer, hogy az egyszerű ember úgy döntött, hogy egy másik embert meg kell büntetni valahogyan, mert nem az ő elvárásai szerint működik.

Mivel az egyszerű emberek erőből és nem ésszel működnek, ott állt bosszút, ahol tudott. Az apró pici bosszantó dolgok nem érték el a várt eredményt, hogy az ellenség kellően rosszul érezze magát. Úgy döntött, hogy komolyabban a tettek mezejére lép: feljelentések, egyebek. És amikor ez sem volt elég, azon állt bosszút, aki az ügyben semmiről sem tehet: egy állaton.

Az egyszerű ember nagyon boldog volt, mert rájött, hogy a rendőrség működése olyan, hogy ezeket a tetteket simán meg lehet úszni. Sőt az ellenség is megunta a cseszegetést, és költözésre adta a fejét. Elég békés természet ugyanis...

A baj csak az volt, hogy az ellenséget elég sokan tisztelték és becsülték a városban. Nosza rajta, tegyünk ez ellen is valamit.

Az egyszerű ember elkezdett hazugságokat terjeszteni az ellenségről, remélte, hogy így sokan meg fogják utálni, hiszen ilyen bűnöket csak bűnözők követnek el.

Egy apró dolgot elfelejtett: a hazugságnak az ellentéte az igazság, és ha az igazság szemmel látható és nyilvánvaló, akkor azt is tudni fogja mindenki, hogy az egyszerű ember egyszerűen hazudott. És amit az egyszerű ember nem tudott: ha bűnről hazudik, akkor nem az ellenség lesz bűnös, hanem ő. És ezt nem lehet úgy helyrehozni, hogy további bűnöket követ el, hanem csakis úgy, ha rájön, hogy itt az ideje a bocsánatkérésnek és a jóvátételnek.

Bár lehet, hogy ahhoz már késő. A büntetést meg szerencsére a bűnös fogja kapni.

 

Szólj hozzá