2015. nov 16.

Helyiérdekű információs csoport avagy a posztoló felelőssége

írta: szaGértő
Helyiérdekű információs csoport avagy a posztoló felelőssége

Gondolom, a legtöbb városban létezik egy facebook csoport, ahol az ott lakók osztják az észt egymásnak. Na, itt is van.

Beléptem.

hellogyomro.jpg

Arra azért számítottam, hogy a bejegyzések legnagyobb része a hol lehet ezt-azt kapni téma körül forog. Nem értem, ha a júzer úgyis ott ül a gép előtt, van net, hiszen a facebook működik, akkor miért nem kérdezi a legjobb barátját, a guglit.

A másik nagy csoportja a posztoknak az információs poszt. Talál valaki egy infót valamiről valamilyen igen fontos és hiteles oldalon, mint például a mindenegyben vagy egyéb hasonló, és nosza rajta, meg is osztotta. 

Úgy gondolom, hogy ha valaki információt oszt meg bármiről, több dologra kellene odafigyelnie. Egyrészt nem árt, ha ért a témához. Az sem baj, ha nem, mert nyilván nem érthet mindenhez. Ekkor viszont javasolt utánaolvasni, megkeresni az adott téma hivatalos oldalát, és vagy azt megosztani, vagy ellenőrizni az eredeti forrás helyességét.

Legfőképpen nem szerencsés leugatni azt, aki figyelmezteti az olvasókat, hogy nem egészen úgy van, ahogy az idézett oldal írja, apró pici finomságok módosítják a képet, gyakran erszénybevágó módon. És aki a figyelmeztetést beírta, kap a nyakába negyven kismamát és/vagy nagymamát, akinek más dolga sincs, mint demonstrálni az eszét és a jólértesültségét. Ja és a mocskos száját.

Mert végre talált olyat, akin megpróbálhat felülkerekedni.

Azt hiszem, új értelmet kapott az "oszd meg és uralkodj" kifejezés.

 

Szólj hozzá