2015. dec 09.

Gyalogosok és a zebra

írta: szaGértő
Gyalogosok és a zebra

Tudom, hogy az autósoknak figyelmesen kell megközelíteni a zebrát. Nem az állatkertben, hanem az úton, ennek a zebrának a leánykori neve gyalogátkelő. Ahol a gyalogok átkelnek. 

Esetenként sötét gyalogok is.

beatles_zebra.jpg

A gyalogoknak több alfaja létezik, a legritkább a

Normális gyalogos

Megáll, körülnéz (a gyalogos csak akkor léphet az úttestre, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről, [KRESZ 21. § (6) bek.]) ha megállnak, el is indul. Korrekt (vizuális) kapcsolat van az autós és a gyalogos között, mindketten értik, mi a közlekedés lényege, és nem szopatják, hanem segítik egymást

A normális gyalogos egy kihalófélben levő fajta, legfőbb ismertetőjegyei: intelligencia és tolerancia.

 

A további gyalogos-alfajok a következők:

Lesből támadó gyalogos

Megy a járdán, majd hirtelen, körülnézés nélkül ráfordul a zebrára, mert neki van elsőbbsége. Hangos anyázással jelzi ezt, és fejből üvölti a KRESZ rá vonatkozó és neki tetsző paragrafusait. A szelektív jogtudása nem teszi lehetővé azon paragrafusok megtanulását, amelyek neki is kötelezettségeket jelentenek.

Társasági gyalogos

Beszélget a zebrától fél méterre a barátnőjével, esze ágában sincs átmenni. Ha megáll egy autós, értetlenül nézi, nem tudja, mi a franc történik. Majd visszafordul, és beszélget tovább. Kizárja magából a világot, csak a napi pletykák érdeklik.

Tétova gyalogos

Áll a tétova gyalogos a járda szélén. Autós megáll. Autós int, hogy mehet. Tétova gyalogos még mindig áll. Nézi az autóst, mennyire lila a feje. Autós lehúzza az ablakot, szól neki, hogy menjen már. Mögötte dudálnak. A tétova gyalogos talán arra vár, hogy az autós leszerelje a négy kerekét, hogy tuti ne üsse el.

Mintegy tíz perc után a tétova gyalogos elindul. Az autós legalább egy hétig nem enged át senkit.

Lassú gyalogos

Nem tehet róla, általában bottal vagy járókerettel közlekedik, de aznapra már végleg feltartja a forgalmat. Hátul az idegesebb autósok infarktust kapnak és kiég a dudájuk.

Gyors gyalogos két keréken

Máshol bringásnak nevezik, negyvennel berobban a zebrára (itt jegyezzük meg, hogy van már olyan bírósági ítélet, amelyben a bringást ítélték hibásnak ilyen esetben - helyesen).

Egyre több tizenéves kölyök alkalmazza ezt az átsuhanásos trükköt- amíg van lába.

Elméletük szerint a bringásnak és a gyalogosnak (pontosabban: nekik) mindig mindenhol elsőbbsége van. Az autósokkal és a többi gyalogossal szemben is.

Ők azok, akik ezt a posztomat leginkább ekézni fogják.

Egészségükre.

 

Szólj hozzá