2015. dec 28.

Nyerj telefont megosztással!

írta: szaGértő
Nyerj telefont megosztással!

Egyre több olyan oldal jön szembe a facebook-on, ahol arra buzdítanak, hogy osszam meg az oldalt, és nyerhetek ezt-azt.

Telefont, tabletet, taliga pénzt.


facebook_megosztas2.jpg

Annyira terjed a dolog, hogy már az index is cikket írt róla. Ugyanis senki más nem nyer semmit, csak az oldal létrehozója, rengeteg lájkot, és a lájkolók adatait.

Ez a tuti receptje az emberi butaság lájkra-, és ezt követően pénzreváltásának. Az egész nem más, mint felhasználói adatok gyűjtése, és ne gondolja senki, hogy ezeket a (kamu posztokkal beszerzett) felhasználói adatokat nem fogják valamilyen módon pénzre váltani.

Egy ideig figyelmeztettem ezeket az ismerőseimet, akik rendszeresen osztják az ilyen posztokat, és ennek következtében elég egyértelmű eredményt sikerült elérni: ma két ismerősömnek linkeltem be a telefonnyerő-megosztásához a fenti index cikket, és két órán belül mindkettő törölt az ismerősei közül.

Nem mintha sírnék értük, ha egyszer annyi eszük van csak, mint egy marék molylepkének.

Jó lenne, ha mindenki megértené, hogy a szenzációvadász megosztásra és lájkolásra buzdító oldalak egyetlen nyertese nem az, aki a telefont nyeri (mert nem nyeri senki), nem az, aki a sok megosztástól meg fog gyógyulni (mert nem csak hogy nem fog meggyógyulni, de nem is létezik szegényke). A megosztások és lájkok egyetlen nyertesen az oldal létrehozója, a posztok közzétevője.

Különben nem csinálná.

 

Szólj hozzá