2016. feb 09.

Ön nyert!

írta: szaGértő
Ön nyert!

Ismét előkerült egy klasszikus lehúzás. Legalábbis esetünkben a kísérlete. Itt a felvétel, érdemes végighallgatni:

Kollarics Róbert felvétele egy telefonos csalási kísérletről. Forrás:  https://www.facebook.com/kollarics.robi/videos/10205498819250713/?fref=nf

Arról szól a sztori, hogy felhívnak (általában rejtett számról, itt lehet kezdeni gyanakodni), azzal a szöveggel, hogy nyertél, általában az egyik mobilszolgáltatótól. Sok pénzt, tengeri herkentyűt, akármit.

Nem a tiéd a főnyeremény, az gyanús lenne, de így is csábító a dolog.

Egy apró pici dolgod van már csak, ki kellene fizetni a szállítás vagy utalás költségét. Vegyél egy feltöltőkártyát, és azzal tölts fel egy megadott számot, vagy diktáld be a kártya számát.

De gyorsan ám, hogy le ne késd a nyereményt. Vagy hogy ne legyen időd gondolkodni.

A sztori a híres nigériai csalásokhoz jelentősen hasonlít, csak ott a mese arról szól, hogy xy herceg nem jut a pénzéhez, ebben kell anyagi segítség, részesedésért.

A szomorú a dologban nem csak az, hogy ilyen csalók vannak, hanem még inkább az, hogy van, aki bedől nekik. Rohan, megveszi a feltöltőkártyát. Aztán sír, hogy az összes dugipénzét ráköltötte, és mégsem lett milliomos.

Bár mit várjunk azoktól a funkcionális analfabétáktól, akik nem csak az olvasott, hanem a hallott szöveget sem tudják értelmezni. Nem tűnik fel nekik, hogy aki győzködi, majdnem olyan sötét, mint ő. És mivel egyikük sem kapott szobrot a szellemóriások pantheonjában, de az egyik gátlástalanabb, mint a másik, egyértelmű, ki lesz a nyertes. Mármint anyagilag, mert az ügylet úgy néz ki, hogy a másik fél meg pénzért vesz tapasztalatot.

Jó drágán.

Szólj hozzá