2016. már 02.

A butaság hangos, az értelem halk

írta: szaGértő
A butaság hangos, az értelem halk

Ahogy egyre jobban forrnak az indulatok az országban, jobban látszik, hogy minél butább valaki, annál hangosabban, agresszívabban tolja a hülyeségeit, amit igazságnak vél. Trágár módon, anyázva.

veszekedes.png

Aki meg művelt, jóval csendesebb, előbb-utóbb otthagyja a vitát, mert nagyon jól tudja, hogy buta embert észérvekkel meggyőzni nem lehet.

Ezért egy-két buta - és agresszív - ember el tud kergetni akár több száz értelmeset, miközben tolja a hülyeségeit, elhiszi a kamu oldalak álhíreit, és szorgalmasan terjeszti tovább azokat.

Sajnos sehol, az interneten sem lehet engedélyhez kötni a szereplést (a mostani helyzetben nagyon nem is lenne szerencsés), pedig egy internethasználati jogosítvány sokat dobna a helyzeten. Csakhogy ez is eszköz lenne azok kezében, akik az értelmes véleményeket érvek helyett erőszakkal szeretnék ignorálni.

A hülyeség meg terjed, mint a pestis, Aki nem tud semmit, az cserébe baromira biztos a tudásában, míg az értelmes embert folyamatosan kétségek gyötrik. De ebből nem az következik, hogy a magabiztos embernek feltétlenül igaza van.

Sőt.

Szólj hozzá