2016. ápr 07.

Bombától sérült meg a rendőrjárőr

írta: szaGértő
Bombától sérült meg a rendőrjárőr

Akár százezer forintot támogatást is kaphat!

Bulvár.

Bomba címek.

 

bomba.png

És csak a cikk elolvasása után vesszük észre - már aki észreveszi - hogy a cikk nem arról szól, mint a címe.

Ugyanez van a hirdetésekben is. 

Ha az "akár" szóval találkozunk, kezdjünk el gyanakodni. Akár ezer forinttal olcsóbb... Ja, ha kék hó esik, és anyám bikiniben megy érte.

Ha szigorúan vesszük, nem hazudik senki. A címbeli sztoriban is igazság van, a rendőrjárőr mikozben nyitotta az energiaitalát, elvágta kicsit az ujját. Csakhogy az energiaital Bomba volt, a rendőrjárőr megsérült, tehát a cím nem hazudik.

Mint ahogy tulajdonképpen az a hirdetés sem hazudik, amely szerint húsz teljes milliót ad az állam a lakásvásárláshoz. Ha az ember legyártott vagy bevállalt három gyereket, és közben tök véletlenül hitelképes is maradt vagy húsz évig, és bevállalja, a talán legkeményebb feltételeket, ha véletlenül vissza kéne fizetni (a tízszeresét).

Természetesen álmaink autóját is akár ötven százalékos kedvezménnyel megkaphatjuk, csupán néhány teljesíthetetlen feltételnek kell megfelelnünk. Sőt, hiper-szuper aloevarás, ezüstszállal átszőtt, mágneses, mindent gyógyító takarót is lehet kapni néhány százezerért, a félmilliós mindent gyógyító lámpa és a hatszázezres edénykészlet mellé. Csak jusson bele kaja is.

És ezeket a cikkeket ezrek osztják meg itt-ott. Ha elolvasás nélkül, az még a jobbik eset. De ha valaki elolvasta, és nem vette észre, hogy kamu, az bele is szalad a szerződésbe, és pár év múlva nyafog, hogy mennyire megszopatták.

Talán ezt az összeget tankönyvekre kellett volna költeni.

Szólj hozzá