2016. aug 01.

Furcsa migránsozás

írta: szaGértő
Furcsa migránsozás

Egy ismerősöm Facebook oldalán egyre gyűlnek a menekültellenes posztok.

Ami számomra alapból visszataszító, mert nem szeretem, ha valaki bedől a propagandának, anélkül, hogy körbejárná a témát több oldalról is.

menekultek-varjak-a-nemetorszagba-tarto-vonatokat-a-keletiben_235.jpg

Csakhogy az illető jó pár évvel ezelőtt, a kilencvenes években átmenekült Romániából Magyarországra, majd itt sem tetszett neki, és továbbállt az USA-ba.

Tehát duplán menekült.

És szidja, szidja. Csak azt nem veszi észre, hogy saját magáról beszél.

Vagy csak ennyi esze van.

Egyébként az is baromira tud zavarni, ha valaki külföldön élve meg akarja határozni, hogy velem meg a többi itt élőnek mi legyen a jó. Jár a szája, közben Magyarországot csak ugródeszkának használta.

Azt értem, ha a külföldön dolgozó magyarok hallatják a véleményüket, hiszen itt születtek, itt él a családjuk. Azért mentek el, mert itt nem volt lehetőségük. De aki ajándékba kapott egy állampolgárságot, aztán csak a nyugdíjat veszi fel, mint Ukrajnában, vagy magyarabbnak érzi magát, mint sokan Erdélyben, de esze ágában sincs tenni semmit se az országért, az hallgasson. Aki kiment dolgozni, az jelentős összeget utal haza az esetek többségében, hogy a családjának ne a közmunkás bérből kelljen éhezni, így joga van beleszólni a dolgokba. De a töltelék meg az ugródeszka-magyar véleménye az esetek többségében nem saját tapasztalaton alapul, és nem a saját sorsát egyengeti. Hanem az enyémet, a tiédet próbálja átírni.

És nagyon könnyű más f..szával a csalánt verni.

Szólj hozzá