2017. okt 01.

Panzió és vendégei

írta: szaGértő
Panzió és vendégei

Szomorú dolgok történtek a héten Magyarországon.

Konkrétan Őcsényben.

Egy panzióba mentek volna üdülni Magyarországon legálisan tartózkodó, befogadott menekültek.

Nem illegális bevándorlók, hanem legálisan itt tartózkodó emberek.

Hatalmas balhé erekedett belőle, tudatlan és/vagy rosszindulatú emberek keverték a szart, a panzió tulajdonosának valahogy ki is szúródott az autóján a gumi.

Van ezzel több probléma is.

Először is, eddig úgy tudtam, hogy a Magyarországon legálisan tartózkodó emberek, mint például én (vagy bárki más), oda mennek, ahova akarnak.

Másodszor, egy panziótulajdonos annak adja ki a szobáit, és annyiért, amennyiért akarja.

Sőt, ez nem csak nálunk van így. Ha pl. legálisan tartózkodok Németországban, Dél-afrikában, vagy bármely (normális) országban, oda megyek, ahova akarok. Nyilván bizonyos keretek között, mert pl. katonai bázisra, magánterületre nem mehetek be, valamint bárhova megyek, nem illik balhét csinálni. De ha egy tetszőleges ország tetszőleges panziótulajdonosa azt mondja nekem, hogy ingyen lakhatok nála egy hétig, akkor azt nagyon szépen megköszönöm, és ott fogok lakni egy hétig. És baromira ideges lennék, ha bárki a származásomra, bőrszínemre vagy bármi másra hivatkozva megtiltaná, mert ő azt álmodta, hogy meg akarom erőszakolni a lányát.

Normális helyen az ilyen nem engedhető meg.

De - úgy tűnik - ez az ország már kezd nemnormális hely lenni, vagy már az is, teljes egészében.

Random emberek random képzelt indokokra hivatkozva megmondják másoknak, hogy mit csinálhatnak és mit nem, ha nem azt csinálják, kikészítik, anyagilag, erkölcsileg, lelkileg. Törvénysértés nem akadály.

Honnan veszik a bárotságot belepofázni mások életébe? Kezd elterjedni a középkori feeling, az pofázik, akinek nagyobb a kardja, vagy erősebb a földesúr, akit szolgál. És azt hiszi, neki mindent szabad.

Várom már, hogy az ezügyben elkövetett bűncselekmények elkövetőit és felbujtóit a független ügyészég lesittelje, nyilvános tárgyaláson. És én ott leszek a hátsó sorban, és végignézem.

Szólj hozzá