2018. ápr 01.

Bolondok napja

írta: szaGértő
Bolondok napja

Április elseje van. Átverések, poénok, bolondozások napja.

bohoc.jpg

De emlékezzünk meg a gyárilag hülyékről is, akiknek a legalapvetőbb tulajdonsága az, hogy bölcsebbnek, okosabbnak képzeli magát mindenki másnál, és ezt a tényt nem csak hirdeti, de tájékoztatja a többieket arról, hogy ők mennyire hülyék.

Azt sajnos nem tudom, hogy a gyárilag hülyék mindenben hülyék-e, vagy specializálódtak, mert szerencsére nem rendszeres a találkozásom velük.

De nézzük a hülyék fő típusait.

Internetes hülye

Nagybetűkkel ír, és mindent jobban tud mindenkinél. Ha valaki szóvá teszi mondjuk a netikettet, mindjárt ki is akad.

Itt mindjárt tetten érhető a gyári hülyék legfőbb ismertetőjegye, hogy a szabályokat szelektíven értelmezi, eldönti, hogy mi érvényes rá, és mi a többiekre. Ráadásul ő a legokosabb, jól látható az ellentmondás pl. a saját helyesírásáról alkotott véleménye és a tények között.

 

Autós hülye

Kersztben parkol három helyen, lehetőleg rokkantparkolóban. A családi parkoló természetesen az övé, mert az csak ajánlás, nem KRESZ szabály. Leszorít az útról, és fel van háborodva, mert a KRESZ-t úgy értelmezi, ahogy neki a legelőnyösebb.

 

Bringás hülye

Átmegy a piroson, esetenként visszafelé, át a zebrán, és fel van háborodva, ha szóvá teszik. A piros rá nem érvényes, mert - szerinte - úgyis ő szopja meg, ha benézi. Az autós meg nem térített káráról nem beszél, úgyis eltűnik a csattanás után, ha nem tört semmije.

 

 

Metrós-villamosos hülye

Az ajtóban áll, ha tele, ha üres a szerelvény. ha kedve van, félreáll, ha nincs kerülgesd. Belemerül a telefonjába, a fülében fülhallgató, kizárva a világot, amelyet éppen akadályoz a közlekedésben. Neki ott a helye, az ajtóban, a többiek meg le vannak szarva.

 

Kampányhülye

Szerencsére időszakos az előfordulása, de amikor előfurdul, tömegesen és agresszívan adja a tudtára mindenkinek, hogy ha nem úgy gondolkodik a világról, ahogy ő, nyilvánvalóan ellenség, valakinek az ügynöke, valamint ezzel együtt gyilkos és fasiszta is. A tények nem érdeklik, vagy csak - a generálhülye genetikai kódjának megfelelően - szelektív módon csak az a része, ami az ő véleményét támasztja alá. A kampányhülye ténydefiniciója is sajátos, azt nevez ténynek, amit akar, azt nevez hazugságnak, amit akar, a dolgok igazságtartalma és logikája nem feltétele annak, hogy bármit ténynek vagy hazugságnak nevezzen.

 

Hivatalos hülye

Az a munkája, hogy szolgáltasson, kiszolgáljon embereket, ehelyett szivatja azokat, akiknek a pénzéből él.

Rengeteg alcsoportja van, a BKK-ellenőrtől a hivatalos ügyintézőn keresztrül az eladóig.

Akkor érzi jól magát, ha sikeresen megszívatja az ügyfelet vagy vevőt, ha megakadályozza vagy jelentősen megnehezíti a dolgok intézését, és/vagy jelentős többletköltségeket okoz neki. Ami persze nem feltétlenül az ő bevétele, bár nem ez a fő szempont, hanem az, hogy a másiknak szar legyen.

 

Rengeteg féle egyéb hülye is futkos a világban, kommentben várom a felsorolást.

 

Jó lenne, ha legalább április elsején kibaszásból normálisan viselkednének, hátha meglepnek vele valakit. 

Szólj hozzá