2014. aug 12.

Bringások osztályozása

írta: szaGértő
Bringások osztályozása

Az osztályozás szigorúan a saját tapasztalataimon alapul, és mint ilyen a valósággal való minden egybeesés egyáltalán nem a véletlen műve. :)

Kezdjük talán a legkevésbé feltűnő csoporttal.

A tök átlagos bringás

A tök átlagos bringást senki nem veszi észre, mivel betartja a szabályokat , a legritkább esetben éri baleset, és nem szól be senkinek sem. Ezért úgy látszik, mintha nem is lenne, pedig remélem, hogy belőlük van a legtöbb. De mivel nem megy át a piroson, nem aláz le verbálisan mindenkit, aki nem ő, ezért nem zavar senkit, és fel sem tűnik senkinek.

 

Vidéki női bringás

A libalegelőn tanult meg bringázni, úgy 80-100 évvel ezelőtt, ezért baromira nem érdeklik a KRESZ szabályok, nem is tudja, hogy vannak ilyenek. Könnyen felismerhető, mert a féket sem ismeri, ezért úgy áll meg, hogy leugrik a bringáról és fut mellette, elindulni pedig úgy szokott, hogy bal lábbal rolleroz a bal pedálon (ettől keresztben vannak a lábai), majd felugrik, ha szerinte elég gyorsan halad.

Balra nagy ívben kanyarodik STOP tábla vagy mackósajt mögül, de ha véletlenül jobbra kanyarodna, az is tiszta életveszély.

 

 

Ha a vidéki női bringásnak már nincs ereje tekerni, a család összedob neki egy villanybringát, amellyel olyan gyorsan suhan, mint még soha, viszont a KRESZ tudása nem gyarapodik semmivel sem.

 

 

 Vidéki férfi bringás

A vidéki férfi bringás pont annyira ismeri a szabályokat, mint női kollégája, de hat sör vagy három feles alatt nem indul el sehova, ezért rendszeresen pihen árokban, út szélén, vértócsában.

Bringájának legfontosabb alkotóeleme a rozsda.

 

Gyerek

Gyerekhez méltóan figyelmetlen, felelőtlen, és soha nem néz hátra. Nagyon kell rá vigyázni, mert különben soha nem lép át másik kategóriába.

 

 

 

Versenyző

Csordában jár, gyorsabb, mint bárki más. A lába valószínűleg rászorult a pedálra, mert piros lámpánál vagy sorompónál sem tudja letenni a lábát, kis nyolcasokat tesz meg az út közepén, hogy ne essen pofára.

Ha mégis lenne nála gyorsabb autó, azt a következő lámpánál vagy dugónál utoléri, ezért minimum harmincszor kell megelőzni.

 

Sötétzöld troll

Általában futár, de önszorgalomból is sok van. Alapelve, hogy autózni marhaság, mert nincs pénze autóra, valamint azt csinál, amit akar, nem számít KRESZ, nem számít a piros lámpa.

Képes bármilyen hülye érvet felhozni, hogy az igazát bizonyítsa, de a leghatékonyabb érve az, hogy a másik a hülye.

Gyógyíthatatlan, ez az állapot kihalással múlik el. Valljuk be, a kihalásért meg is tesz mindent.

 

 

 

 

 Remélem, én az első csoportba tartozom. :)

Szólj hozzá

kerékpár bringa bicikli osztályozás