2014. sze 30.

Minőség és hozzáállás

írta: szaGértő
Minőség és hozzáállás

Mi történik akkor, ha a saválló tartályt szétmarja a tartalma? Ha leolvad a hőálló edény? Ha véget ér az örök élet, vagy a kutya szétbarmolja a kutya ellen húzott kerítést?

Esetleg nem indul gép, vagy elindul a híd?

Nyilvánvaló, hogy valaki szar munkát végzett.

Az igazi, hozzáértő mesterembereknek, mérnököknek, építészeknek alap, hogy jó minőségű munkát végezzenek. Ha pedig nem végeztek jó minőségű munkát, akkor elviszik a balhét, vállalják a felelősséget.

Nem úgy, mint ma történt. "A kutya lebontotta a kerítést, amit azért csináltam, hogy távol tartsa a kutyát, és összerágta a papucsomat, fizesd ki."

Tényleg? Én fizessek, mert szar munkát végeztél? A kutyaálló kerítés nem kutyaálló? Esetleg a földelés sem földel és a szigetelés sem szigetel? Az jó.

Azt látom mostanában Magyarországon (a világ többi országáról nem nagyon van tapasztalatom mostanában), hogy a spórolás olyan méreteket öltött, hogy már a józan észt is felülbírálja. Pedig nálam okosabbak évszázadokkal ezelőtt rájöttek, hogy egyrészt a minőség pénzbe kerül, másrészt a selejt pedig nagyon drága. Drágább, mint a jól elvégzett munka, pedig az többe kerül és tovább is tart.

A felelősség másra tolása, a szar munka eltitkolása, a felelősség áthárítása ma már nemzeti sport. Amíg lesz mit másra tolni. Amit raktam reggel, leomlott estére. Balladának jó, valóságnak kevésbé.

Szólj hozzá