2015. feb 24.

Olvasható aláírás?

írta: szaGértő
Olvasható aláírás?

A március 1-i határidejű EBÖSSZEÍRÓ ADATLAP fedőnevű förmedvény már megint felnyomta az agyvizemet.

Arról most ne beszéljünk, hogy az összes adat megvan az állatorvosnál, mert előfordulhat, hogy nem.

Arról se beszéljünk, hogy várhatóan a kutyák adóalapot fognak képezni, mert így is elég pipa vagyok.

De már megint elsütik az olvasható aláírás kifejezést, ettől forr a kicsi víz az agyamban, forgolódik az egy szürke agysejt, hogy hova meneküljön.

Kéremszépen, az emberek nagy részénél vagy aláírás, vagy olvasható. Kivéve az általános iskola második osztályánál megrekedt embereknek, akik gyöngybetűkkel leírják a saját nevüket. Meg persze tisztelettel adózva azoknak is, akik egy normális aláírást tudtak maguknak alkotni úgy, hogy a nevük is olvasható maradt.

Már a magyar Királyi Postán is átalakították pár éve a tértivevényes nyomtatványt (erről jut eszembe, hogy a postai, vasutas, és egyéb agyament kifejezésekről is kéne írni) úgy, hogy van egy rovat átvételkor a névnek, és egy az aláírásnak. Pedig rendszeresen fárasztottam szegény postásokat, hogy az aláírásomat akarja vagy a nevemet, gyöngybetűkkel, mert ha később valaki megkérdezi, hogy az az én aláírásom-e határozottan tagadni fogom, mert az aláírásom nem olyan.

Erre valamelyik egybites állami user, nyilván sok millióért megalkotott egy egyoldalas nyomtatványt, féloldalas kitöltési útmutatóval, ahol még arra sem figyelt, hogy ha az egyik oszlopban állatorvos neve és bélyegzőszáma a rovatok sorrendje, akkor a másik oszlopban ne fordítva legyen. és aláírás, magyarázatként zárójelben: név olvashatóan. Igaz, hogy a lap tetején ki kellett tölteni az eb (Európa-bajnokság?) tulajdonosának és tartójának nevét, külön-külön, elég valószínűtlen, hogy egy harmadik személy tölti ki a lapot, csak úgy, szórakozásképpen.

Mikor jutunk el odáig, hogy az egyes feladatokat hozzáértő és gondolkodni képes emberek végzik el? És itt az és szó is lényeges.Ül az irodájában nyolctól négyig, de kilencig a kávé és az aktuális brazil hős kalandjai a téma, fél tizenkettőkor már az ebéd, délben tűnés zabálni, háromig kajakóma és ellene kávé, háromkor meg már pakolni kell, indulás van haza. A fennmaradó fél órában meg összecsap egy kérdőívet, gyorsan, nehogy megerőltesse magát.

 

Szólj hozzá

aláírás olvasható