2016. aug 15.

Sárga

írta: szaGértő
Sárga

Amióta besárgultak a budapesti taxik, nehezebb megkülönböztetni a társaság nélküli hiénákat. Nem mintha ez számítana, legalább az irigységük színe alatt tudnak fuvarozni.

sarga_taxi.jpg

Irigyek voltak az Uber embereire, mert jobban ment nekik, holott - a sajtóinformációk szerint - több adót fizettek be, mint a sárga taxisok. Valószínűleg irigyek a külföldiekre is, biztosan azért akarják egy Sziget-Margitsziget körön 25 ezerrel lehúzni az utast.

Tiszta szerencse, hogy nem az Uber online rendszerével kell számolni a fuvardíjat, mert azzal igen nehéz lenne erre a távolságra ennyi pénzt elkérni. 

A most működő rendszer sokkal jobb (nekik), több taxistól kapott információ szerint bármelyik jelenleg használatos taxiórába be lehet építeni az általuk csak radírnak nevezett funkciót (amit elég húzós összegért szerelnek be a taxiórák karbantartói), amely arra alkalmas, hogy egy adott kód beírásával törli az utolsó vagy utolsó néhány fuvar adatait, és visszaállítja az órát egy régiebbi állapotba (nyugtasorszám, stb.) Ezen felül rendelhető ügyesen eldugott gombocska, amelynek használatával meg lehet pörgetni az órát. Előre.

Úgy látszik, az autóhoz kapcsolódó órák pörgetése alap, bár az egyiket előre, a másikat hátra pörgetik.

Ezeket egy Uberhez hasonló rendszerrel nem lehetne megoldani, így kénytelenek lennének dolgozni is, nem lehetne az utasok átveréséből megélni.

Ezért is lehetett kifizetődő lezárni a fél várost. És ennek fényében valóban igaz, hogy a sárgák a megélhetésükért küzdöttek.

Szólj hozzá