2017. dec 04.

Megjött a hó és a rettegés

írta: szaGértő
Megjött a hó és a rettegés

Leesett az első hó, és itt a ködös időszak.

kod.jpeg

Nyilván ezt mindenki észrevette, de nem is ez a lényeg.

Hanem az, hogy olyanok is észrevették, akik rettegnek vezetés közben, és/vagy nyárigumival nyomják, még mindig. De most harminccal.  Országúton.

És gyűlik mögötte a sor.

Megy a paraszt harminc-harmincöttel, ködlámpa felkapcsolva, az út sónedves. Ha valaki nem retteg vezetés közben, az kilencven helyett megy mondjuk nyolcvannal. És nem tartja fel a sort.

Jelen esetben simán lehetett normális sebességgel közlekedni, nem csúszott semmennyire az út. Ezt meg lehet állapítani vezetés közben is, akinek rutinja van, az az első fékezésnél vagy gyorsításnál érzi, és nem játszik safety car-t a többiek bőrére.

Aki meg retteg vezetés közben, nincs pénze téli gumira, az menjen busszal, vagy maradjon otthon. Mert ha elszáll a nyári gumin, jó eséllyel megöl valaki mást is, és ha kimentik, a sitten gondolkodhat, mit kellett volna másképp csinálni.

De álljon itt nekik pár egyszerű szabály:

  • A nyári gumit azért hívják nyári guminak, mert télen nem jó.
  • A vezetést gyakorlás közben lehet megtanulni, nem árt befizetni egy vezetéstechnikai tanfolyamra, ha nem megy egyedül
  • A ködlámpa a fejben levő ködön nem segít.
  • Az extrém lassú vezetés majdnem annyira veszélyes, mint az extrém gyors, mert nagy számú előzést generál, meg persze ideges sofőröket.

Ezeket betartva, meg egy kis önismerettel csak azok lennének az úton, akik képesek biztonságosan vezetni.

A kommentelőknek meg csak anyit, hogy nem dudáltuk le, én személy szerint nem idegeskedtem, mert időben szoktam elindulni, de ettől még nem ártana, ha alkalmatlanok nem játszanának mások életével.

Uff, én beszéltem. :)

Szólj hozzá

tél rettegés nyárigumi téligumi KRESZ