2017. jan 04.

Ment egy néni az úton...

írta: szaGértő
Ment egy néni az úton...

...és vitt magával három faágat. Hazafelé.

rozse.jpg

Mínusz 10 fok. volt. Valószínűleg nem hobbiból kanyarodott az erdő felé, hanem azért, mert elfogyott a tüzelője.

Gazdaságilag eldübörgött az erdőbe, összeszedett három ágat, majd - gondolom - hazament, és élvezte, hogy nem fagy be a lavórban a víz. Még vagy fél óra hosszat.

Biztosan ő is jól él. Jobban, mint nyolc éve. Mert akkor még kihozták teherautóval a fát, nem volt lehetősége hosszú, egészséges sétákat tenni. Mert otthon kellett várni a fuvarost.

De most már szabadon dönthet, mire költi a nyugdíját. Vagy ételre vagy fűtésre. Esetleg ezek helyett kifizetheti a villanyszámlát is.

Biztosan megjött neki a bözsiutalvány is, de abból nem lehet tüzelőt venni. Meg amúgy sem volt mit enni, most legalább jóllakott olcsó párizsival. És elment sétálni az erdőbe, el ne hízzon.

Nem ő az egyetlen ember a környéken, akiről konkrétan tudom, hogy nincs mivel fűtenie. 

Naponta olvashatjuk két sikersztori között, hogy előállítottak valakit, mert elvitt pár szál rőzsét az erdőből, de a rend éber őrei elkapták, és visszaadták a jogos tulajdonosának. Mármint a rőzsét, nem a tolvajt. Igaz, hogy a rendőrautó benzinköltsége, a sikeres nyomozók bére meg a papír és festék ára többszöröse a lopott "kincsek" értékének, igaz, hogy a tulajdonos kidobja a kert végébe a visszaszolgáltatott kincseket, mert neki semmit sem ér, de rendnek kell lenni.

És amíg ennyi gonosz ember járja az erdőket, mert nem akar megfagyni, sajnos nincs idő felderíteni a lopott uniós pénzek sorsát.

Ők a hibásak, minek mentek az erdőbe.

 

Szólj hozzá