2018. jún 17.

Emberhatározó - az autós

írta: szaGértő
Emberhatározó - az autós

Autósból sokféle van. Normális, kevésbé normális, meg nemnormális.

A normális autós alapvetően betartja a szabályokat (az alapvetően alatt azt értem, hogy nem sokkal megy gyorsabban a megengedettnél), megáll a pirosnál, figyelembe veszi a táblákat és a többi közlekedőt. Tudja, hogy pont annyi joga van, mint az összes többi autósnak. Persze a megkülönböztetett jelzést használó autók kivételével.

Nem tolja le a másikat az autópályán, nem megy az autópályán a középső sávban örökké, indexel, ráadásul nem akkor, amikor kanyarodáskor beakad az ujja az indexkapcsolóba, hanem időben, lehetőleg még fékezés előtt.

A kevésbé normális autós csak a szabályok kisebb részhalmazát érzi magára nézve kötelezőnek. Valamiért jellemzően az autópálya középső sávjában érzi magát jól, vagy ha csak két sáv van, akkor a belsőben. A ködlámpája direktben rá van kötve a gyújtáskapcsolóra, de azért oda, mert parkolás közben lemerülne az akkuja.

A legújabb verzió a nappali menetfény éjszakai használata, éjjel meglepetésszerűen tudnak felbukkanni az úton a hátulról ki nem világított verszenyzők.

A kevésbé normállis autósnak a záróvonal csak javaslat, tegnap pl. egy M0 kihajtónál repült rám egy külfödi autós, mert meggondolta magát.

A szabályokat nem ismeri, az úton bizonytalan, de ennek ellenére meg van róla győződve, hogy mindent jól csinál.

A nemnormális autós a KRESZ-szabályokat csupán kihívásnak tartja, azon van, hogyan tud minél többet költséghatékony módon megszegni, a legkevesebb büntetést megnyerve.

Az összes többi ember, autóval, motorral, bringával vagy gyalog csupán leküzdendő ellenség, akinek alapvető, születésénél fogva létező kötelessége, hogy a nemnormális autós haladását elősegítse, akár saját maga legyilkolása árán is.

A nemnormális autós feltehetően kevesli az öngyilkos hajlamú közlekedőket, ezért tevékenyen részt vesz a többiek legyilkolásában. Autópályán 200 fölött közlekedik, aki előtte van, azt 20 centiről villogja le, a piros lámpa nem létezik, záróvonal se. Neki. A többiek tartsák csak be, ezzel is az ő haladását segítik, hiszen ezért léteznek csupán. Bár jobb lenne, ha nem is léteznének, és neki építettek volna pár tízezer kilométer utat.

A sebességmérés ellen lézerblokkolót használ, rendszáma lehetőleg külföldi, így pályamatricát se kell venni, és ingyen is tud parkolni.

A zebrán a gyalogosok csak kihívásnak vannak ott, teszteli, hogy el tudnak-e ugrani előle.

A nemnormális autós számára a parkolás is igen egyszerű: bárhol, bárnikor. Járdán, villamossínen, kapubeállóban. Hiszen az ideje igen drága, el kell hozni a plázacicát a szoliból, rohanni kell az edzőterembe.

Mert valaminek barázdáltnak kell lennie, és ha már az agyánál ezt nem sikerült megoldani, legalább a hasa legyen az.

Szólj hozzá

autós Emberhatározó