2014. máj 15.

A király meztelen

írta: szaGértő
A király meztelen

Na tolok egy kis zenét, mert úgy könnyebb elviselni.

 

Amint a múltkor írtam, egy-két írásom ihletője igen morcos lett, és azt állította, hogy a névtelenül írt blogbejegyzésemben hazugságokat állítok rólunk. Erről a logika című bejegyzésben röviden már megemlékeztem, Itt

Lett is szép nagy morgolódás, talán még a tegnapi meg a mai eső is emiatt volt. Összeszaladt a falu apraja-nagyja, mert a panasz elérte a helyi vezetőket is.

Bele lett keverve minden és mindenki.

Pedig csupán az történt, hogy kipécéztek egy-két írást innen-onnan, ami szólhat akár róluk is, de inkább egy jelenségről szól, plusz egy két mondatos, kb. 30 éves viccet, és vérig sértődtek rajtuk.

Ezzel csupán pár apró baj van:

  • Egyrészt ha név nélküli írásból magára ismert, akkor szükségképpen igaz. Mert ha hazugság lenne, akkor se a névből (mert nincs) se az eseményből (mert nem úgy történt) nem tudna magára ismerni.
  • Ha esetleg más ismert rá, az nagyon nagyon gáz, még gázabb, mint ha saját maga ismert volna magára.
  • Ha pedig magára ismert, és nem lapít, hanem kiáll a falu közepére ordibálni, hogy "Ez rólam szól, vazze!!", akkor csak gratulálni tudok.

De legalább szerzett jó pár olvasót a blognak, ami az esetleges reklámbevételeknek rosszat biztosan nem tesz. :)

Megtanultam (jobb későn, mint soha), hogy akin segíteni akarok, az át akar verni, mert kevés neki az, amit kap, még több kell. 

Ideillik egy Donald Trump idézet: 

"Gyermekkorodban a szüleid és a tanáraid azt mondták, próbálj meg mindenkivel kijönni. Jót akartak neked, meg akartak védeni a világ nyers valóságától, de a felnőttek között már más a helyzet. Sokan terrorizálni akarnak, ki akarnak használni. Kegyetlenül bánnak veled.

Ha valaki erőszakoskodik veled, ne húzd be a fejed, ne kerüld a konfliktust. Ne hagyd magad. Állj bosszút! Ez nem egy tipikus tanács, de a való világ már csak ilyen. Ha nem állsz bosszút, balek vagy! Nem mindenki ír ilyen őszintén és nyersen a bosszúállásról az üzleti világban. Tudják, hogy ez az igazság, de nem vallják be neked, mert azt akarják, hogy mindenki kedvesnek tartsa őket. Én nem finomkodom. Ha valaki átvert, és te nem teszel ellene semmit, nem rendes vagy, hanem balek.

Ezért mondom, hogy ha valaki keresztbe tett neked, vágj vissza neki, mert jól fog esni, és hadd lássák mások is. Imádok bosszút állni. Mivel engem is rendszeresen átvernek, visszavágok nekik. És tudod: velem kevesebbszer próbálkoznak, mint másokkal. Tudják, hogy ha megteszik, kemény bunyó vár rájuk. Mindig állj bosszút!"

(Bill Zanker és Donald Trump: Gondolkodj nagyban és csapj oda keményen - Pongor Publishing üzleti könyvek 2012)

Szólj hozzá