2015. máj 31.

Tisztesség és garancia

írta: szaGértő
Tisztesség és garancia

Történt egyszer, hogy egy vinyó feladta a harcot. Előfordul ez, úgy tapasztalom, hogy vagy örök élet plusz egy napig jó, vagy pár hónapon belül elhalálozik.

resize_of_2015-05-31_18_44_09.jpg

Sebaj, ott a garancia. 

A gond csupán az, hogy a vinyón adatok voltak, amit jó lenne megmenteni.

Írtam hát a forgalmazónak, hogy mi lenne a megoldás, mert ha a mentéshez szétkapjuk a cuccot, ugrik a garancia. Jött is hamar a válasz, műudvarias, sajnálják, fogalmuk sincsen, mi lenne a megoldás.

Javasoltam gyorsan. Nézzék meg a vinyót, állapítsák meg, hogy valóban rossz, a garancia feltételei fennállnak, adjanak egy újat, és én azért még futnék egy kört a régivel adatmentés ügyben, ha akarják, jegyzőkönyvvel átveszem, a végén visszaadom.

Erre is jött hamar válasz, ez már műudvarias sem volt, a javaslatra érdemi választ nem adtak, csak közölték, hogy ha szétszedem, nincs garancia. Mintha fel sem fogták volna, mit szeretnék.

Szerintem egy normális forgalmú informatikai üzletnek nem lehet gond egy ilyen jellegű megoldást megszervezni, ha valóban fontos nekik az ügyfél. Amikor ezt jeleztem, hozzátéve, hogy az internetes sajtó szereti az ilyen sztorikat, már egy ügyvédi levél érkezett, gyakorlatilag megfenyegetett, hogy ha kikerül a sztori, baj lesz. Na meg elkezdett kötözködni, hogy van-e jogom ezzel kapcsolatban írogatni, ilyesmi. Szokásos ügyvédi levél, fenyegetéseket puffogtat, és kijelenti, hogy az ügyfele (mármint a bolt)  nem tud érdemben nyilatkozni az adatmentésről.

Csak annyit kérdeznék, csendben, tisztelettel: Ki a tököm tudna nyilatkozni, ha nem a bolt, ahol a vinyót sikerült megvásárolni? A vevő a bolttal áll szerződésben, ebből következően ha ők nem tudnak nyilatkozni, akkor senki sem.

Ilyet még nem láttam, egy webáruház két kérdés miatt betojik olyan szinten, hogy ügyvéddel írat levelet, pedig csak pár kérdést sikerült feltenni a garanciális cserével és az adatmentéssel kapcsolatban.

Mi lenne, ha tényleg elcsesztek volna valamit? Legéppuskáznának?

Szólj hozzá