2016. máj 02.

Mi a közös a baleset-videókban?

írta: szaGértő
Mi a közös a baleset-videókban?

Ma is kint van egy az indexkettőn.

De naponta találunk itt-ott hatalmas bukásokról szóló videókat.

Ha megfigyelitek, minden esetben van hat-nyolc autós, aki elegánsan kikerüli a roncsokat, és kövér gázzal elhúz a csába.

Ami a magyar jog szerint segítségnyújtás elmulasztása.

166. § (1) Aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a sértett meghal, és életét a segítségnyújtás megmenthette volna.

(3) A büntetés bűntett miatt az (1) bekezdés esetén három évig, a (2) bekezdés esetén egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a veszélyhelyzetet az elkövető idézte elő, vagy ha a segítségnyújtásra egyébként is köteles.

Biztos vagyok benne, hogy bármely ország büntető törvénykönyvében szerepel valami hasonló. És mégis az emberek többsége elfordítja a fejét, bekapcsolja a strucc-üzemmódot, és kövér gázzal elporol.

Bezzeg ha ő vagy valamelyik rokona a baleset áldozata, ugyanezek az emberek valószínűleg nagy pofával zörögnek majd, hogy a köcsögök nem álltak meg segíteni, pedig ha megálltak volna....

Ha a gyors- és gépkocsivezető bénázott vagy szabálytalanodott is, ez nem ok arra, hogy ne kapjon segítséget. Nekem kedvem volna kimazsolázni az összes tahó rendszámát a videóról, de sajnos nem vagyok CSI Miami. :)

Fiúk-lányok, álljatok meg, és legalább hívjatok mentőt meg rendőrt, ha balesetet láttok. 

Mindenkinek szüksége lehet rá egyszer.

Szólj hozzá